Rijles Automaat

Rijles in automaat

Bij Rijschool Elzinga kun je sinds kort ook rijles in een automaat volgen. Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een automaat, het kan vanwege het gebruiksgemak, vanwege een medische reden, wanneer je moeite hebt met het concentreren of met het verdelen van je aandacht.

Als je examen doet in een automaat auto krijg je een rijbewijs B met code 78. Dit betekent dat je alleen in een automaat mag gaan autorijden. De rijlessen in een automaat of een handgeschakelde auto zijn vrijwel gelijk, alleen het verschil zit in de voertuigbeheersing. De verkeersregels, toepassen van verkeersregels en rijvaardigheden met de auto blijven gelijk. Door het wegvallen van het schakelen, wordt het makkelijker om veilig door het verkeer te rijden.

Het is vaak ook goedkoper om een automaat rijbewijs te gaan halen, omdat je niet hoeft te schakelen ben je hier minder lessen aan kwijt. Je betaalt bij onze rijschool dezelfde prijs als voor het lessen in een handgeschakelde auto.

Automaat Rijschool Elzinga
Onze VW Polo automaat

De verwachting is dat er in de toekomst steeds meer auto’s met een automatische versnellingsbak komen, dit vanwege de steeds strenger wordende milieu eisen. Ook wordt er steeds meer gestreefd om fossiel vrij te gaan autorijden, denk hierbij aan elektrisch of op waterstof. Dit kan alleen maar in een auto met een automatische versnellingsbak.

Lijkt het je ook wat om in onze nieuwe Volkswagen Polo automaat te gaan les rijden, vraag dan vandaag nog een gratis proefles aan!