Praktijklessen

Onze praktijklessen

Praktijklessen krijg je op een gestructureerde en duidelijke manier. Voor, tijdens en direct na de les krijg je feedback op je rijvaardigheid. Wat gaat al goed en vooral waar gaan we aan werken?

Voordat je begint met je eerste les, krijg je te horen wat je van ons kunt verwachten en wat wij van jou verwachten. Tijdens de opleiding leer je voertuigbediening, stuurtechniek, kijktechniek, bijzondere manoeuvres, diverse kruispunten berijden, autosnelweg berijden, situatie bevraging en gevaarherkenning. Tussendoor zal er diverse keren getoetst worden. Zo kunnen we zien hoe ver je gevorderd bent en of je nog op schema ligt voor het praktijkexamen. Alle vorderingen die je maakt houden we bij op je persoonlijke leskaart.

De lessen vinden vooral plaats in Leeuwarden, hier zal je uiteindelijk ook je examen moeten doen om te slagen voor je rijbewijs. Er zal tijdens de opleiding veel geoefend worden op de mogelijke examenroutes.

We luisteren naar onze leerlingen en besteden hier veel aandacht aan. Als je bepaalde onderdelen veel wilt oefenen dan kunnen we dit samen inplannen in jouw rijles. Bij elke les word je thuis of de door jouw gewenste locatie opgehaald. Denk hierbij aan school, werk of station. Het kan natuurlijk eens voorkomen dat je door een bepaalde reden geen rijles kan volgen. Graag ontvangen wij 24 uur van te voren een afmelding van jou met een geldige reden. Wanneer er binnen 24 uur voor aanvang van de rijles een afmelding plaatsvindt zonder geldige reden brengen wij de kosten voor de rijles in rekening.

Er wordt les gegeven in een Kia Ceed, Hyundai i30 en een Volkswagen Polo automaat. Deze auto’s zijn uitgerust met de nieuwste technieken en hebben goede eigenschappen waar een lesauto aan moet voldoen; de auto’s hebben een goede wegligging, hebben voldoende ruimte en je krijgt echt het gevoel dat je aan het autorijden bent. De Kia en de Hyundai zijn makkelijke auto’s om het schakelen onder te knie te rijden, waardoor jij je perfect kan focussen op het verkeer om je heen.

Rijschool Elzinga